BTC, XLM, Aave, CHZ, Waves ve Dogecoin Fiyat Analizi

cover bitcoin price analysis
cover bitcoin price analysis
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen haftanın Bitcoin analizinde belirlenen simetrik üçgenin üzerine çıktıktan sonra, boğalar ve ayılar birincil trendin kontrolünü ele geçirmek için onunla savaştı. Bitcoin boğaları, 63.000 $’lık temel psikolojik seviyenin üzerinde bir başka rekor kırdıktan sonra fiyat hareketine hakim oldu.

Bitcoin Fiyat Analizi

Geçen yıldan bu yana hakim olan yukarı doğru gidişatı destekleyen kurumsal ilgi ile, yaklaşan Coinbase’in halka arzı, Bitcoin fiyat hareketini katalize ediyor gibi görünüyor ve boğaların art arda yedinci aydaki rekor seviyelere ulaşmalarına izin veriyor.

Simetrik üçgenin üzerinde kırılmanın ardından boğalar, şu anda destek olarak kalan Mart 2021’deki Bitcoin fiyatını önceki direncin üzerine çıkararak 63.000 $’ın üzerinde başka bir rekor kırmalarını sağladı.

Hem 8 hem de 20 dönemlik EMA’nın üzerinde fiyat hareketi ticareti ile, hem Emtia Kanal Endeksi (CCI) hem de Göreceli Güç Endeksi (RSI), BTC / USD’nin yakında aşırı alım yapabileceğini gösteren, aralıklarının üst sınırlarını test etmeye devam ediyor.

Bitcoin

Kripto para birimleri küresel düzenleyiciler tarafından sıkı bir incelemeyle karşı karşıya kalmaya devam etse de, kitle psikolojisi ve spekülasyon, artık Bitcoin’in son performansını geride bırakmaya başlayan sayısız altcoin ile kripto fiyat hareketinin ana katalizörleri olmaya devam ediyor. Bu dinamik devam ederse, ayılar Bitcoin’in fiyatını destek görevi görebilecek 60.000 dolarlık psikolojik seviyeye itebilir.

Bununla birlikte, 2021’in %100 Fibonacci geri çekilme seviyesi, RSI ve CCI’daki yukarı doğru eğimle birlikte, Bitcoin boğalarını yukarı doğru taşımaya devam edebilir ve bir sonraki direnç seviyesi 65.000 dolarda tutulur.

Stellar Lumens, azalan kanalından kuzeye çıktı ve 0,604 dolarlık destek, bir sonraki yükselişinden önce odak noktasında olabilir. Aave henüz 457 dolar direnç seviyesinin üzerine çıkmaya hazır değildi, Chiliz piyasasındaki kazançlar 0,7 dolar ile sınırlı olabilir. Son olarak, Nano azalan bir kanalda işlem görüyordu ve 200-SMA’ya yakın bir kırılma gerçekleşebilirdi.

Stellar Lumens (XLM)

Stellar Lumens, yükselen bir kanaldan bir kırılma kaydetti ve fiyat, 0,580 $ destek seviyesinden geri döndükten sonra %7 arttı. 0,43 doların üzerindeki kırılmadan bu yana, anlatı XLM için değişmiş gibi görünüyor. Fiyat, Mart ayının çoğunda sınırda hareket etti Ancak son birkaç hafta oldukça yükseldi.

OBV daha yüksek zirveler oluşturdu ve satın alma baskısı XLM’yi mevcut rallisi sırasında kuzeye itmeye devam edecekti. RSI bile 68’e yerleştikten sonra yükseliş piyasasını yansıtıyordu. Bir sonraki yükselişinden önce 0.604 $’lık destek odak noktasında olabilirdi.

Aave / USDT

Aave, 390,4 $’ın üzerinde bir kırılma yaşarken, piyasadaki kazançlar 420,7 $’lık direnç seviyesiyle sınırlı kaldı. Söz konusu direnç, Şubat sonundaki geri çekilmeden bu yana genellikle bir satış tabanı olarak hizmet etti ve AAVE henüz bunun üzerine tırmanmaya hazır görünmüyordu.

OBV, satış hacimleri alış hacmini aştığından son birkaç seansta düşüş eğilimi gösterdi. Genel olarak, OBV Şubat ortasından bu yana düşüş kaydetti ve bu, durgun bir piyasayı açıkladı. MACD yarım çizginin üzerinde hareket etti, ancak histogramı zayıflayan momentum ve yükseliş varlığının düşüşe geçtiğini belirtti. 301  ‘a doğru bir düşüş, traderlar için uzun fırsatlar sunabilir.

CHZ / USDT

32’lik bir ADX okuması, Chiliz piyasında kesinlikle güçlü bir eğilime dikkat çekti. Ancak kazançlar 0,57 $ ile sınırlandı. Ani fiyat artışı, yazı yazılırken %224 artan sağlıklı 24 saatlik işlem hacimleriyle desteklendi. Bununla birlikte, fiyat hareketinin büyük ölçüde 0,57 dolar ile 0,36 dolar aralığında kalması bekleniyordu ve piyasa 0,7 doların üzerine tırmanmak için daha fazla yükseliş sinyali bekliyordu.

OBV, Mart ortasından bu yana düşüş eğilimi gösterdi ve CHZ’nin Mart ortası seviyelerine doğru bir toparlanmayı tamamlaması için bu durumun değişmesi gerekiyor.

Nano / USDT

Fiyat 6.42 $’lık üst tavanda reddedildikten sonra Nano’nun 4 saatlik grafiğinde azalan bir kanal belirdi. Fiyat 200-SMA’ya (yeşil) yaklaşırken önümüzdeki seanslar kısa-orta vadeli yörüngesi için çok önemli olabilir.

Boğalar 5,13 dolarlık desteği savunursa bir kırılma bekleniyor.

MACD, yarım çizginin altına düşme tehdidi altındayken, histogram yükselen düşüş momentumu kaydetti.

Yükseliş gücü piyasadan kaçarken ADX bile 25’in altına düştü. 200-SMA’nın altında bir kırılma, 4,1 dolara kadar uzatılmış kayıplara yol açabilir.

Bitcoin SV, 289 dolarlık yerel zirvesine tırmanabilir, ancak bu seviyenin üzerinde bir kırılma için ek hacimlere ihtiyaç vardır. Hem NEM hem de WAVES’in önümüzdeki seanslarda önemli bir hareket edeceği tahmin edilebilirken, DOGE yukarı yönlü yörüngesine devam etmeden önce 0,075 dolarlık desteğine kayabilir.

Bitcoin SV / USDT

Bitcoin SV’nin yükseliş eğilimi, fiyat 276,9 $ direncine doğru ilerlediğinden, 1 saatlik zaman diliminde daha netti. Awesome Oscillator arka arkaya yeşil çubuklar kaydetti ve yarı çizginin üzerine çıktı. Güçlü bir ivme ile desteklenen BSV, 289.16 $’lık yerel zirveye doğru kuzeye doğru yükselişi yapmak için eğildi.

RSI, daha yüksek zirveler oluşturdu ve fiyatla birlikte hareket etti. 63 okuma, söz konusu fiyat seviyesinde yükseliş gücü gösterdi. Yazım sırasında 24 saatlik işlem hacimleri de hızlanmıştı, ancak daha büyük bir fiyat dalgalanması için hacim olarak daha fazlasına ihtiyaç vardı.

XEM / USDT

NEM’in önceki yükselişi 0,48 Dolarlık dirençte kısa kesildi ve 4 saatlik zaman diliminde telafi hareketine devam edildi. Bu, bir birikim aşaması sonrası toparlanma beklentilerini ortaya çıkardı. 13 ADX okuması piyasada zayıf bir eğilim gösterdi ve RSI 50’de nötr kaldı.

Bununla birlikte, önceki salınım boğalar için 0,5 dolarlık bir hedef sundu. Uzun vadeli beklenti, bu seviyenin üzerinde bir kırılma yönündeydi ve hacimlerdeki artış, mevcut kanaldan 0.448-0.403 $’lık bir değişim sinyali verebilir.

WAVES / USDT

Waves, fiyatın 13,5 dolarlık direncin kuzeyinde kırılmasının ardından 4 saatlik zaman diliminde güçlü bir yükseliş hareketi gösterdi.

İlginç bir şekilde, rallinin zirvesine kadar yukarıda bahsedilen seviyenin üzerinde bir hareket %50’nin üzerinde kazançları temsil etti. O günlerde de güçlü hacimler görüldü, ancak o zamandan bu yana, piyasadaki ticaret faaliyetleri sessiz kaldı. Sonuç olarak, fiyat son birkaç gün içinde güneye doğru hareket etti ve 15 dolar seviyesinin biraz üzerinde destek buldu.

OBV daha yüksek seviyelerde sabit kaldı ve daha fazla kırılma tehdidi düşük kaldı. RSI, 50’ye yerleştikten sonra nötr bir piyasa yansıttı. İleriye doğru giderken, bir sonraki yükselişten önce bir miktar yanlamasına hareket beklenebilir.

DOGE /USDT

Yükselen bir üçgenden kırılma, Dogecoin’in sonunda 0,066 dolar seviyesinin üzerine çıkmasına izin verdi. Ancak kazançlar başka bir engeli 0,075 dolarla sınırladı. OBV, güçlü satın alma baskısının DOGE’u bu seviyenin üzerine çıkardığını öne sürdü, ancak boğaların fiyatın ilerlemesini sürdürmesi olası değildi.

Bu, büyük ölçüde RSI’da görülen düşüş farklılığından kaynaklanıyordu. Endeks ayrıca aşırı alım bölgesinden tersine döndü ve DOGE, güneye doğru bir hareket durumunda 0,069 dolarlık desteği test edebilir.

Bununla birlikte, Bitcoin 60.000 $ ‘ın üzerinde işlem yaparken, DOGE piyasası hala orta-uzun vadeli bir yükseliş görünümü yansıtıyor ve küçük düşüşlerin alıcılar tarafından kolayca müzakere edilmesi bekleniyor.

Yazının yazıldığı sırada Dogecoin yeni bir tüm zamanlar rekoru kırarak fiyatını 0.096 dolar seviyesine kadar taşımış durumda.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!

BTC, XLM, Aave, CHZ, Waves ve Dogecoin Fiyat Analizi