CoinGecko 1. Çeyrek Raporunu Yayınladı: İşte Kripto Dünyasındaki Çarpıcı Sonuçlar

coingecko
coingecko
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Önde gelen bağımsız kripto para birimi toplayıcılarından CoinGecko, 2021’in 1. Çeyrek Raporunu yayınladı. CoinGecko, piyasa analizlerinde, Binance Smart Chain (BSC) üzerindeki merkezi olmayan finansın (DeFi) 2021’in ilk çeyreğinde önemli ölçüde büyüdüğünü gözlemledi.

1 Nisan’da, bir önceki çeyreğe göre üç kat artan toplam kilitli değer, 20 milyar dolara yaklaştı. Merkezi olmayan borsalar (DEX’ler) bu alandaki ana direkler olmaya devam ederken PancakeSwap, özellikle 2.5 milyar dolarlık piyasa değeri ile BSC’deki yarışa liderlik ediyor. Rapordaki diğer önemli noktalar şu şekilde:

Kripto para birimi genel piyasa değeri 2 trilyon doları geçti

2021 yılının ilk çeyreğinin sonunda toplam kripto piyasasının değeri 1.9 trilyon doları başarıyla aştı. Bir önceki çeyrekte 780 milyar dolardan %146 oranında yükseldi. Ancak piyasa değerinin %57’si, bu çeyrekte önemli bir büyüme ve destek gören Bitcoin’e ait.

Bitcoin bir önceki ATH’sini kırdı ve yükselmeye devam ediyor

Yalnızca bu çeyrekte, Bitcoin birden fazla tüm zamanların en yüksek seviyesini (ATH) kaydetti ve 14 Nisan’da 64.787 dolarlık yeni bir ATH’ye ulaştı. Bitcoin’in gün içinde %40’lık bir düşüş yaşayıp 5.413 doları gördüğü 13 Mart’a, bir yıl öncesine kıyasla %1.097 oranında büyüdü.

Coin, büyük ölçüde aşağıdaki kurumlar tarafından desteklenen büyümesiyle birlikte 2021 yılının ilk çeyreğini 58.817 dolardan kapadı:

  1. Tesla, Bitcoin’i bir yatırım varlığı olarak tutuyor ve ödeme metodu olarak kabul ediyor.
  2. Visa, Ethereum ağı üzerinde USDC’yi platformda etkinleştirdi.
  3. Grayscale, kripto ETF’i sunma planlarını duyurdu.

BNB, Bitcoin ve Ethereum’dan daha iyi performans gösteren alternaitf katman-1 token’larına öncülük etti

Yılın ilk çeyreği de Bitcoin ve Ethereum’un rakip ağlarına kıyasla daha düşük performans gösterdiğine şahitlik etti. Özellikle Binance Coin (BNB)%710’luk bir kazançla en iyi performansı gösterdi. Altcoin’i Cardano (ADA) ve Polkadot (DOT) yakından takip etti. Sırasıyla %555 ve %295’lik bir büyüme gerçekleştirdiler.

2021’in ilk çeyreğinde CAKE ve LUNA %2900 yükseldi

İlk 5 DeFi token’ı arasında Terra (LUNA) yılın ilk üç ayında% 2.761 artışla en yüksek büyümeyi yaşadı. İlginç bir şekilde, Merkezileştirilmiş

Borsa (CEX) ve Merkezi Olmayan Borsa (DEX) kategorileri, Nisan 2021’de Coinbase halka açıklanmasından önce güçlendirme işaretleri gösterdi.

Bu arada Uniswap, her iki kategoride de piyasa değeri açısından en üst sırayı aldı. Ancak, PancakeSwap (CAKE) yılın başından bu yana 28 kattan fazla değer kazandı.

PancakeSwap, Mart 2021’in sonunda ikinci en büyük DEX oldu DEX’ler ayrıca spot ticaret hacminde %250 (+75 milyar dolarlık) net bir artış gördü. DEX kategorisi büyümesine rağmen, Tokenlon hacmi Aralık 2020’den Mart 2021’e kadar 620 milyon dolar kadar azaldı.

Alandaki hakimiyet açısından PancakeSwap (%25), Bancor (%3) ve Terraswap (%1) pazar paylarını etkin bir şekilde artırdı. Uniswap, Ethereum’a göre daha uygun maliyetli bir alternatif olarak BSC’nin yükselişiyle beraber PancakeSwap’e karşı yerini kaybediyor.

UST, FRAX ve sUSD en başarılı algoritmik-stabilcoinler

İlk 7 algo-stablecoin’in toplam piyasa değeri 2,23 milyar dolar. TerraUSD (UST) 1,6 milyar dolar (%72,8) ile lider durumda.

Google Trends’e göre NFT’leri DeFi’ı geride bıraktı

NFT aramaları Mart ayı başlarında DeFi’ı geride bıraktı ve ardından 4: 1 arama oranıyla çeyreği sona erdirdi. NFT’ler için arama ilgisi, 12 Mart’ta ATH’sine ulaştı. Bu, Beeple’ın sanat eseri “Everydays: The First 5000 Days”i 69 milyon dolara başarıyla sattıktan sonraki güne denk geliyor.

Toplam NFT sanat ticaret hacmi bir yıl öncesine göre 1.281 kat arttı

Gemini’ın Kasım 2020’de Nifty Gateway’i satın almasından önce, sanat pazarlarının ticaret hacimleri nispeten eşitti. Mart 2021 sonunda Nifty Gateway %70 pazar payı ile pazara hâkim oldu. Aynı zamanda, toplam sanat ticareti hacmi 205 milyon doları buldu.

CEX’lerin spot işlem hacmi 1.44 trilyon dolar kaydetti ve bunun %59’u Binance’e ait. Son olarak, CEX’ler spot işlem hacminde %201 net artış kaydetti ve ilk çeyreği 1,44 trilyon dolar ile kapattı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!

CoinGecko 1. Çeyrek Raporunu Yayınladı: İşte Kripto Dünyasındaki Çarpıcı Sonuçlar