Fiyat Analizi: ETH, BNB, ADA, XRP, BTC, DOGE, DOT, UNI, BCH, LTC ne olacak?

altcoinler ne zaman harekete gececekjpg.f6nXwB
altcoinler ne zaman harekete gececekjpg.f6nXwB
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ve çoğu altcoin projesi, boğaların BTC’de aştığı 36.000 dolar direnciyle tekrar hareketlenmeye başlıyor. Zaman zaman, 40.000 dolar üzerinde ve altında zaman geçirse de, 38.000 dolar desteğinin korunması kurumsal yatırımcının artan ilgisiyle güçlenmeye devam ediyor. Bu dönemde kaydedilen DOT ve XRP yükselişinin yanı sıra, toparlanmaya çalışan DOGE ve BNB gibi altcoin projeleri de var. Kriptokoin.com olarak düzenli paylaştığımız analist “Rakesh Upadhyay”ın teknik analizleri şu şekilde…

Bitcoin Savunucusu CNBC Analisti: Bu Altcoin'de Boğayım!

DOGE ve Bitcoin’de neler yaşandı?

Bir türev kripto para ticaret platformu Bybt verilerine göre, Grayscale premium’un tırmandığını ve 27 Temmuz’da -%5,88’e ulaştığı seviyeler, 25 Mayıs’tan bu yana sıfıra en yakın olduğunu günlerini kaydediyor. Buradan, analiste göre Grayscale Bitcoin Trust aracılığıyla kurumsal yatırımcıların yeniden pozisyon almaya başladıkları sonucu çıkarılabilir. Aynı zamanda, alıcıları tetikleyen bir diğer kurumsal yatırım ürünü, yönetim altındaki varlıkları 27 Temmuz’da 13 Mayıs’tan bu yana en yüksek seviyesi olan 1.1 milyar Kanada dolarına yükselen Canada’s Purpose’un Bitcoin ETF’leridir.

Elon Musk'un Tesla'sı Bilançosunu Açıkladı: Bitcoin Sattı Mı?

Ek olarak, İsviçreli özel banka Vontobel, yarı yıllık mali raporunda Bitcoin takip sertifikası yatırım ürününün müşterilerden büyük ilgi gördüğünü söyledi. Vontobel CEO’su Zeno Staub’da, varlıklı müşterilerinin servetlerinin bir kısmını kripto para birimlerine ayırdığını aktarıyor. Diğer yandan, pandemi ve artan borç nedeniyle dünya ekonomisinin bir bükülme noktasında olduğu, Horizon Kinetics’in kurucu ortağı Peter Doyle tarafından kaydediliyor. Bu açıklamalar, etkilediği para birimlerinin değer kaybetmesi anlamına gelebilir. Bu nedenle Doyle, insanların kripto paralara yönelmek istediklerini belirtiyor. Son olarak, Bitcoin (BTC)‘e yönelik kurumsal ilgi eski günlerine yaklaşmayı hedeflerken, direnç seviyelerinin yakınlarında gerçekleşecek ayı veya boğa hamleleri yatırımcıları meraklandıran en büyük konu oluyor. En büyük 10 kripto para birimini, bu soruya yanıt bulmak adına inceliyoruz…

Bitcoin Fiyatında Neler Bekleniyor?

Bitcoin ve DOGE kritik seviyelere yaklaşıyor

Bitcoin’de 26 Temmuz’da kaydedilen uzun fitili mumlar, ayıların agresif bir şekilde 40.550 dolar civarında satıldığını gösterirken, boğaların 27 Temmuz’da 36.670 dolar seviyesini desteğe çevirdiği gözlemleniyor. Bu, analiste göre rallilerde satıştan düşüşlerde satın almaya yönelik duyarlılıkta olası bir değişikliği gösteriyor. Ek olarak boğalar, bugün fiyatı 40.000 dolar üzerinde tutamadı ancak, ayılara henüz teslim olmadıkları 39.000 dolar desteğinin üzerinde kalınmasıyla ispatlanıyor. Analiste göre BTC’de genel dirençler 41.330 ile 42.451.67 dolar arasında yer alıyor. Aşılamaması ve aşağı yönlü kırılması durumunda, analiste göre 36.670 dolar tekrar test edilebilir.

Aynı zamanda Bitcoin, önümüzdeki birkaç gün için 36.670 ile 42.451,67 dolar arasında zaman geçirilebilir. Teknik kısımda, MA’lar yükselişi tamamlıyor ve RSI aşırı satım bölgesine yükseldi. Analiste göre bu durum, boğaların geri döndüğünü gösteriyor. Ancak, olası dalgalanmalar, analiste göre fiyatı 42.51.67 ile 28.805 dolar aralığında geniş bir bölgede oyalabilir.

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH)’da, ayılar, 26 Temmuz’daki düşüş trendi çizgisinden aşağı devam edemediler. Boğalar, bölgeden tekrar güçlenmeyi başardı ve MA ve RSI’da boğaların üstün olduğunu gösteren pozitif seviyelere ilerliyor. Fiyat, düşüş trendi üzerinde kalabilirse, analiste göre momentum artabilir ve olası bir ralli için 3.000 doların kapıları açılabilir. Aksi yöndeyse, ETH için 1.728.74 dolar kritik destek seviyesi olarak görev alacak.

BNB ve DOGE yükselişe yetişmeye çalışıyor

BNB, BTC ve ETH gibi 26 Temmuz’da kaydettiği uzun fitilli mumlarıyla ayıların daha yüksek seviyelerde satış yaptığını gösteriyor. Boğalar, fiyatı, düşüş trend çizgisinin altına çekmeye çalışarak boğaları uzaklaştırmaya çalıştılar, ancak boğaların pes etmediği gözlemleniyor. Alıcılar şimdi, 27 Temmuz’da savunulan 304 dolar ve bugün 312 dolar bölgesinin üzerine çıkmaya çalışıyor. Başarılı olurlarsa, analiste göre 340 dolar direncinin testi gerçekleşebilir ve üzerine çıkılması durumunda, 400 dolar zirvesi ve ardından 433 dolar rallisinin önü açılabilir. Analiste göre bu olumlu görüşün aksine, fiyat mevcut seviyeden veya genel dirençten düşerse, 20 günlük EMA’nın altına gerilerse boğalar güçsüz kalacaktır. Böyle bir analiste göre hareket 254.52 dolara düşüşle sonuçlanabilir.

Cardano (ADA)

Cardano (ADA)‘da 26 Temmuz’da trader’ların rallilerde satış yaptığını gözlemleniyor. Ayılar, fiyatı 1.25 doların altına çekmeye çalışıyor, ancak, düşük seviyelerden gelen alıcılarla, ayılar başarısız oluyor. Analiste göre fiyat tekrar 1.33 doların üzerine çıkabilirse, ADA’da 1.50 dolar seviyesi görülebilir. Bu durum, analiste göre zorlu gözükse de, gerçekleşmesi durumunda 1.94 dolara olan yolculuğun başlangıcı olacaktır. Aksi yöndeyse, 1.20 dolar desteğinin kırılımı, ADA’nın 1 doları tekrar test etmesiyle sonuçlanabilir.

Ripple (XRP)

Ripple (XRP)’da, ayılar, 26 Temmuz’da 0.67 doları başarıyla savunsa da, XRP’yi 20 günlük EMA’nın (0.62 doların) altına geri çekemediler. Bu dönemde alım yapan boğalar, XRP’yi 19 Mayıs’tan bu yana ilk kez 50 günlük SMA’nın üzerine çıkarmayı başardı. Alıcıların bu engeli aşması durumunda, 0.75 dolarda bir çift dip formasyonu tamamlayacak. Analiste göre bu hamlenin hedefi 1 dolar olabilir. Aynı zamanda, 20 günlük EMA yükselmeye çalışıyor ve RSI 62’nin üzerine çıkarak en az direnç yolunun yukarı doğru olduğunu gösteriyor. Aksi yöndeyse, fiyatın 0.75 dolar altına gerilemesi, 20 günlük EMA’nın altında tekrar kalınarak, analiste göre 0.50 ve 0.75 dolar arasında dolar konsolidasyonunu uzatabilir.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin (DOGE)’in 26 Temmuz mum çubuğundaki uzun fitil, ayıların 0.23 doları agresif bir şekilde savunduklarını gösteriyor. Satıcılar, 27 Temmuz’da 0.20 doların altında tutmaya çalıştı ancak başarısız oldu. Bu, alıcıların pes etmediğini ve fiyatı 50 günlük SMA’nın üzerine çıkarmak için bir girişimde daha bulunacaklarını gösteriyor. Bunu başarırlarsa, analiste göre DOGE, 0.28 ve ardından 0.33 dolara ulaşabilecek bir rahatlama rallisi başlatabilir. Aksine, fiyat 50 günlük SMA’dan tekrar düşerse, birkaç kısa vadeli trader pozisyonlarını kapatabilir. Aynı zamanda, 20 günlük EMA’nın altında bir kırılmaya neden olabilir ve bu da Dogecoin (DOGE)’i 0.15 dolara düşüşün yolunu temizleyebilir.

Fiyat Analizi: BTC, DOGE ve 8 altcoin projesi!

Polkadot (DOT)

Ayılar, 27 Temmuz’da Polkadot (DOT)’u 13 dolar desteğin altına düşürmeye çalıştı ancak başarısız oldu, bu da boğaların daha düşük seviyelerde biriktiğini gösteriyor. Alıcılar şimdi fiyatı 16.93 dolardan genel dirence doğru itmeye çalışacaklar. Bu seviye yine sert direnç olarak hareket edebilir, ancak 13.95 dolar ve orta noktaya yakın RSI, satıcıların kontrolünü kaybedebileceğini gösteriyor. Sonrasında, boğalar, bir sonraki düzeltme sırasında fiyatın 20 günlük EMA’nın altına düşmesine izin vermezse, analiste göre 16.93 doların üzerinde bir kırılma olasılığı artacaktır. Bu, 20 dolara ve daha sonra 26.50 dolara sürekli bir yardım rallisinin başladığını gösterebilir. Bu yükseliş görünümü, analiste göre fiyat mevcut seviyeden düşerse ve 13 doların altına gerilerse geçersiz kalacaktır. Ve, 10.37 doları yeniden test etmesine neden olabilir.

Fiyat Analizi: BTC, DOGE ve 8 altcoin projesi!

Uniswap (UNI)

Uniswap (UNI), 26 Temmuz’da düşüş trendi çizgisinden geri döndü ve ayıların bu direnci agresif bir şekilde savunduklarını gösterdi. Fiyat 27 18.25 doların altına düşmesine rağmen, boğalar bu düşüşte satın aldı. Alıcılar şimdi tekrar fiyatı düşüş trendi çizgisinin üzerine çıkarmaya çalışacaklar. Başarılı olurlarsa, analiste göre gelişmekte olan aşağı yönlü azalan üçgen desenini geçersiz kılacaktır. Agresif ayılar kısa pozisyonlarını kapatmak zorunda kaldıklarından, düşüş eğiliminin başarısızlığı bir yükseliş işaretidir. Bu, analiste göre olası bir ralli için 24 dolara ve ardından 30 dolardaki kritik genel direnç için kapıları açabilir. Bu varsayımın aksine, fiyat düşerse ve 17.24 doların altına gerilerse, UNI 13$ dolara doğru düşüş yolculuğuna başlayabilir.

Fiyat Analizi: BTC, DOGE ve 8 altcoin projesi!

Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash (BCH), 26 Temmuz’da 504 dolardan geri döndü, ancak boğalar 27 Temmuz’da 471 doları savundu. Bu, boğalar ve ayılar arasında zorlu bir mücadele olduğunu gösteriyor. Ek olarak, 20 günlük EMA düzleşti ve RSI, boğaların geri dönüş yapmaya çalıştığını gösteren pozitif bölgeye yükseldi. Analiste göre 546.83 doların üzerinde bir kırılma ve kapanış, BCH’de oluşan çift dip modelini tamamlayacağından, sürekli bir rahatlama rallisinin başlangıcına işaret edecek. Bu yukarı yönlü hareket 650,35 dolarda sert dirençle karşılaşabilir, ancak aşılırsa, analiste göre ralli 710,13 dolar hedefine ulaşabilir. Bu varsayımın aksine, fiyat mevcut seviyeden düşerse ve 20 günlük EMA’nın altına gerilerse, BCH menzile bağlı hareketini birkaç gün daha uzatabilir.

Fiyat Analizi: BTC, DOGE ve 8 altcoin projesi!

Litecoin (LTC)

Litecoin (LTC), 26 Temmuz’da 138 dolardan geri döndü, ancak olumlu işaret, boğaların fiyatı 128 doların altına düşmesine izin vermemesiydi. Ayıların, 50 günlük SMA ile 146.54 dolar arasında bölgede sert bir direnç oluşturması muhtemel. Fiyat bu bölgeden düşerse ve 20 günlük EMA’nın altına gerilerse, analiste göre aralık, birkaç gün daha devam edebilir. Diğer yandan, boğalar fiyatı 146.54 doların üzerine çıkarırsa, LTC çift dip formasyonu tamamlayacaktır. Bu yükseliş kurulumunun analiste göre 189.25 dolarlık bir hedefi var. 57’nin üzerindeki RSI ve 20 günlük sabit EMA2da analiste göre alıcılar için marjinal bir avantaja işaret ediyor.

Fiyat Analizi: BTC, DOGE ve 8 altcoin projesi!

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Fiyat Analizi: ETH, BNB, ADA, XRP, BTC, DOGE, DOT, UNI, BCH, LTC ne olacak?