Yatırım Devi, 5 Altcoin Seçti: Cardano Sepete Giremedi!

cardano altcoins
cardano altcoins
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto piyasasında yaşanan depremin ortasında, en büyük ve en önde gelen kripto girişim sermayesi fonlarından biri, 2022 itibariyle kripto dünyasına ilişkin kendi kapsamlı araştırmasını yayınladı. Rapor’daki veriler, Cardano için hayal kırıklığı yarattı.

Cardano, çalışmada ilk 500’e bile girmedi!

Önde gelen kripto girişim sermayesi fonlarından biri olan a16z’nin raporunda, kripto dünyasını tanımlayan beş önemli nokta vurgulanıyor. Bazı tezler ilginç görünüyor ve bazıları açık. Ancak bu tezlerden biri açıkça göze çarpıyor.

İlk olarak a16z’nin raporuna göre, Solana gibi ‘Ethereum Katili’ olarak değerlendirilen projeler dahil, Web3 alanında hala daha lider altcoin Ethereum ile eşit projeler yok. Rapora göre, gerçek rekabeti temsil edebilecek olanlar hala çok geride bulunuyor. 

Cardano

a16z analistleri tarafından yapılan Ethereum’un üstünlüğü tezi, çeşitli ölçütlere dayanıyor. Bunlardan biri, ilk taahhütten bu yana aylık aktif geliştiricilerin günlere oranı. Bu metriğe göre, lider altcoin’in inşasında yaklaşık 4.000 geliştirici yer alıyor. İkinci sırada bulunan Solana’nın (SOL) ise 1.000 aktif geliştiricisi var. Hatta Cardano (ADA), çalışmada belirtilen diğer Blockchain’ler gibi ilk 500’e bile girmedi.

Aktif adreslerin ve günlük işlemlerin sayısına göre analiz

Blockchain popülerlik analizi için diğer önemli parametreler, aktif adreslerin sayısı ve günlük işlemlerin sayısı. Bu göstergeye göre Ethereum, 5,5 milyon aktif adres ve 1,1 milyon günlük işlemle Solana ve BNB Chain (BNB) ve Polygon’un (MATIC) arkasında yer alıyor.

Kriptokoin.com’un bu makalesinden detaylı bilgi sahibi olabileceğiniz Avalanche (AVAX) ve Fantom (FTM) da tabloya dahil olma onurunu elde ederken, Messari’ye göre Cardano, yalnızca 115.000 etkin adrese ve yaklaşık 125.000 günlük işleme sahip olduğu için diğerleriyle kıyaslanamayacak kadar düşük kalıyor.

Özetlemek gerekirse, popülerliğine rağmen Ethereum, ademi merkeziyetçiliğe daha fazla önem vererek ölçeğe teslim oluyor. Bu nedenle, Cardano’nun da aralarında bulunduğu diğer Blockchain’ler, daha iyi performans ve daha düşük ücret vaadiyle kullanıcıları çekmeyi başarıyor. Uzmanlara göre Cardano şu anda hala yetişme modunda olsa da, gelecek için hala küçük bir umut ışığı ve çok sayıda takipçisi var.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yatırım Devi, 5 Altcoin Seçti: Cardano Sepete Giremedi!