Bu Bitcoin Borsasına Yapılan Ödemeler Kısıtlanıyor!

Bitcoin Borsasına Yapılan Ödemeler Kısıtlanıyor
Bitcoin Borsasına Yapılan Ödemeler Kısıtlanıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltereli bankacılık devi Nationwide, dünyanın en büyük Bitcoin borsalarından birinin kart ödemelerine kısıtlama getirdiğini duyurdu.

İngiltereli banka, bu Bitcoin borsasına kısıtlama getiriyor

Nationwide Building Society, 16 milyondan fazla üyesiyle dünyanın en büyük yedinci kooperatif finans kurumu ve en büyük inşaat topluluğu olan bir İngiliz karşılıklı finans kurumudur. Banka, gün içinde yaptığı duyuruda, “Nationwide kartlarınızı kullanarak Binance’e yapılan ödemeler reddedilecek. Şahsen veya telefonla doğrudan izniniz olsa bile, kısıtlamayı kaldıramayız ve Binance’e ödeme yapmanıza izin veremeyiz” dedi.

Nationwide, mülkiyet haklarına yasadışı bir şekilde müdahale ettiği ve rekabet karşıtı uygulamalara yol açtığı iddia edilen bu şaşırtıcı önlem için “güvenlik” endişelerini öne sürüyor. Resmi açıklamaya göre, “Bir numaralı önceliğimiz sizi ve paranızı güvende tutmaktır ve her zaman öyle kalacaktır. Bu nedenle kartlı ödemeleri kısıtlama kararı aldık.”

Banka, güven sorunlarını öne sürüyor, fakat durum böyle değil

Binance, bilindiği kadarıyla en güvenli kripto para borsalarından biri ve şu anda kadar hiç bir başarılı hack saldırısı yaşamadı. Ayrıca, potansiyel hack’leri veya diğer zorlukları karşılamak için 1 milyar dolarlık bir SAFU rezerv fonuna sahip. Aynı zamanda, piyasada ciddi denetimlerden geçen birkaç kripto borsasından biri ve varlıklarını gösteren bir Rezerv Kanıtı (PoR) sağlıyor.

Yine de, Binance gibi kripto para borsaları ve şirketleriyle ilgili her zaman riskler vardır. Ayrıca, Nationwide’de on yıldan uzun bir süre önce vergi mükellefleri tarafından kurtarıldı, bu nedenle kendi kurumu da tamamen güvenli değil. Makul risk söz konusu olduğunda, bu kararın alınmasının gerçek nedeni muhtemelen “güvenlik” değildi, Binance hakkında neden böyle bir karar aldığı hala net değil.

Binance’ten 2 Altcoin İçin Duyuru: Listeleniyorlar!

Bununla birlikte, diğer ülkelerin aksine, İngiliz bankaları kripto benimsemesinde yavaş ilerliyor ve kripto karşıtı duruşlarıyla ünlüler. Bir diğer İngiliz bankası Barclays, kripto para transferlerini hâlâ “şüpheli” olarak nitelendiriyor. Bu da, tek bir borsaya da olsa Nationwide tarafından bu tam yasağın altında kalan küçük bir engel. Öte yandan HSBC, kripto hizmetleri geliştirmek isterken, İngiltere hükümeti kriptoyu düzenleme planlarını açıkladı ve bu planlar genel olarak dengeli görünüyor. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere İngiltere, dün ‘katı’ kripto kuralları getirmeyi planladığını açıklamıştı.

Nationwide’in Binance hamlesi, İngiltere’nin kripto bakış açısının parçasıydı

Nationwide’in dünyanın en büyük Bitcoin borsasına yönelik kısıtlayıcı kararı, İngiltere hükümetinin bankaları da düzenlemesi gerektiğini öneriyor. Örneğin Fransa, ticari bankaların banka hesaplarını reddetmek veya ödemeleri bloke etmek yoluyla kripto para birimine karşı ayrımcılık yapmasını yasaklıyor.

Yatırım Efsanesi: Çokça Bitcoin ve Bunlardan Alıyorum!

2017’de bankaları rekabete aykırı uygulamalar yapmakla suçlayan SEC’in eşdeğeri olan kendi Mali Davranışlar Otoritesine rağmen İngiltere’de böyle bir önlem alınmadı. Bu önlemler alınana kadar Nationwide müşterileri başka bir bankaya gidebilir. Örneğin Revolut, ve kendisine oldukça benzeyen ancak başlangıçta yalnızca kripto ile başlayan Almanya’nın kripto borsası BitPanda var. Her ikisinin de ödemeler için normal bir kart gibi kullanabileceğiniz bir kartı var, ancak İngiltere hükümetinin bankalar tarafından yapılan bu yarı yasayı gerçekten ele alması gerekiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bu Bitcoin Borsasına Yapılan Ödemeler Kısıtlanıyor!