FED Başkanı Konuşacak: BTC, ETH, SHIB Beklentileri Korkuttu!

FED Başkanı Konuşacak: BTC, ETH, SHIB Beklentileri Korkuttu!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FED Başkanı ve üyeler konuşmalar yaparken beraberinde ise Bitcoin hafta sonu 23.000 doların altına düşüş yaşadı. Kriptokoin.com olarak FED başkanının konuşması ardından beklenenleri sizler için derledik.

Güçlü bir işgücü piyasası

Japon Bitcoin borsası Bitbank’ta kripto piyasası analisti Yuya Hasegawa, ‘Beklenenden güçlü Ocak ayı istihdam raporunun piyasayı iki faiz artışına daha hazırlamaya zorlamasının ardından Bitcoin ivmesini kaybetmeye devam ediyor’ dedi.

Ayrıca ‘Bitcoin, fiyatı 23.000 dolar civarında tutarken, önemli olaylar ve ekonomik verilerle dolu bir haftayı atlattı, ancak piyasa kripto parayı satın almak için tüm sebepleri tüketmiş olabilir ve bu hafta kar getiren satış emirlerine tabi olabilir’ dedi.

FED Başkanı Konuşacak: BTC, ETH, SHIB Beklentileri Korkuttu!

Cuma günü Çalışma Bakanlığı, Ocak ayı için 517.000 ile Temmuz ayından bu yana 187.000 Dow Jones tahmininin çok üzerinde olan tarım dışı bordrolardaki en güçlü artışı ve işsizlik oranında 53 yılın en düşük seviyesini bildirdi. Rakamlar açıklandıktan sonra Hazine getirileri yükseldi ve bunu ABD dolar endeksi izledi.

Ekonomist ve Crypto is Macro Now haber bülteninin yazarı Noelle Acheson, ‘Rapor, Fed’in yakında faiz oranlarını düşürmesini bekleyen herkese bir darbe indirdi’ dedi. Ardından ‘İstihdamdaki artış ve resmi işsizlik oranının 50 yılın en düşük seviyesine düşürülmesi, bu senaryonun hala çok uzak olduğunu gösteriyor ve piyasaya Fed’in oranları düşürmek için başka bir nedeni olmadığını hatırlatıyor.’ diye ekledi.

Fed başkanı tekrar konuşma yapacak

Birkaç yatırımcı ve analist için, kripto piyasası bir yükseliş eğilimi gösteriyor ve muhtemelen Aralık ayında 17.000 dolarda bir dip buldu, ancak daha anlamlı bir boğa koşusuna çıkmadan önce en az bir kez daha duraklaması muhtemel. Wolfe Research’e göre Bitcoin, ‘iki yılı aşkın süredir en derin aşırı alım durumunda’ işlem görüyor ve ‘bir fren kontrolü yapılması gerekiyor’.

Birçoğu, makro ortamın kripto da dahil olmak üzere riskli varlıklar için büyük bir zorluk olmaya devam edeceğine inanıyor. 2022′de kriptonun hisse senetleriyle olan korelasyonu en yüksek seviyedeydi ve bu trendin bitmesi pek olası değil.

FED Başkanı Konuşacak: BTC, ETH, SHIB Beklentileri Korkuttu!

Fed başkanı Jerome Powell’ın bugün Washington D.C. Ekonomi Kulübü’nde konuşma yapması planlanıyor ve diğer birkaç Fed üyesinin de bu hafta konuşma yapması planlanıyor.

Hasegawa, ‘Geçen hafta piyasanın iyimser faiz görünümünü tamamen bastırmadaki başarısızlığı göz önüne alındığında, Fed üyeleri muhtemelen piyasaya Federal Fon oranının yüzde 5’in üzerine çıkacağını ve yıl boyunca orada tutulacağını hatırlatmaya devam edecek’ dedi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

FED Başkanı Konuşacak: BTC, ETH, SHIB Beklentileri Korkuttu!