Aktivist Yatırımcı Uyardı: Bu Altcoin Piramit Şeması!

37713927 9bd0 4b1f 8d53 ed22d27e91a2
37713927 9bd0 4b1f 8d53 ed22d27e91a2
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aktivist bir yatırımcı olan Bill Ackman, Terra sorunu hakkında yorum yaparak protokolü ponzi dolandırıcılığının altcoin versiyonu olarak nitelendirdi.

Bill Ackman, Terra’yı “ponzi şeması” olarak nitelendiriyor

Açıklamalar, Terra Blokchain’in, büyük bir banka kaçışını tetikleyen UST stablecoin’inin çıkarılması nedeniyle birkaç gün içinde neredeyse tüm değerini kaybetmesinden sonra geldi. Ackman’a göre, UST’nin değerinin arkasında hiçbir ana faaliyet olmaksızın %20’lik bir getiri sözü vermesi, bir ponzi şemasının en açıklayıcı belirtisi.

Ackman, hedge firması Pershing Square Capital’in kurucusudur. Açık sözlü ve uygulamalı yatırım tarzı ona “aktivist yatırımcı” lakabını kazandırdı. Son açıklamaları da Blokchain’e olan desteğinin bir göstergesi. Ayrıca Twitter’dan Blockchain’in “harika bir teknoloji” olarak övdü, ancak Terra gibi girişimlerin sektörü kararttığını söyledi. Ackman’a göre platformun çekiciliği, LUNA’nın dijitalleşmesi ve kripto piyasası etrafındaki vızıltıdan kaynaklanıyor.

Aktivist yatırımcı altcoin piyasasının düzenlenmesi konusunda hem fikir

Ackman, altcoin piyasasında, özellikle token’leri desteklemek için herhangi bir temel işletmeye sahip olmayan şirketler için daha güçlü bir öz düzenlemeyi savunuyor. Zayıflatıcı mevzuat, mükemmel ve kötüyü kapatmadan önce, kripto sektörü, altta yatan ekonomik kavramlar olmadan diğer kripto girişimlerini kendi kendine düzenlemelidir. Ackman’a göre hype token’ler değer sağlayan şirketler tarafından desteklenmezse, tüm kripto sektörü yok edilecek.

"Satmadık" Diyen Fon Yöneticileri: Parayı Bu Altcoin'lere Koyduk!

Kriptokoin.com haberlerinde yer verdiğimiz Terra olayının ardından, artan kripto düzenlemesine ilişkin endişeler arttı. Bazı önde gelen ABD’li ve Avrupalı ​​yetkililer, yatırımcıları böyle bir felaketten korumak için yasaların çıkarılmasını savundu.

Terra’nın rehabilitasyon stratejisi kritik bir şekilde gözden geçirildi

Ackman’ın sözleri, Terra’nın kurucusu Do Kwon’un önerilen bir kurtarma planı konusunda önemli eleştirilerle karşı karşıya kalmasıyla geldi. Pazartesi günü, Kwon Terra’yı “Terra 2.0” yeni bir yükseltmeye çevirmeyi önerdi.

Bununla birlikte, Binance CEO’su Changpeng Zhao da dahil olmak üzere çok sayıda önde gelen kripto fenomeni, yeni değer üretmek yerine LUNA yatırımcılarını sulandıracağını iddia ederek kavramı sorguladı. Terra topluluğu, Blockchain’in rezervlerinin sahiplerine bir miktar değeri geri kazandırmak için kullanılması gerektiğini savundu. Diğerleri, token değerlerini sabit tutmaya yardımcı olmak için bir darp ve yakma mekanizması önerdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Aktivist Yatırımcı Uyardı: Bu Altcoin Piramit Şeması!