Binance Kurucusu CZ’ye Darbe: Hapis Cezasında Artış Talebi

Binance Kurucusu CZ’ye Darbe: Hapis Cezasında Artış Talebi
Binance Kurucusu CZ’ye Darbe: Hapis Cezasında Artış Talebi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

23 Nisan Salı günü açılan bir davada ABD savcıları, Binance kurucusunu hedef aldı. Binance kurucusu Changpeng Zhao’nun kara para aklamayı önleme yasalarını (AML) ihlal ettiği iddiaları zaten vardı. Bu nedenle talep ettikleri hapis cezası süresini 36 aya çıkarttılar. Geçen Kasım ayında Binance CEO’luğundan ayrılan Zhao, 30 Nisan’da cezayla karşı karşıya kalacak.

Changpeng Zhao, darbe yedi

Federal ceza kurallarına göre CZ’nin en fazla 18 ay hapis cezasıyla karşı karşıya kalması gerekiyor. Zhao ve hukuk ekibinin bu uzunluktaki hiçbir duruşmaya itiraz etmemeyi kabul ettiği bildirildi. Binance’in kurucusu şu anda 175 milyon dolarlık bir tahville ABD’de bulunuyor. Ancak ABD’nin Washington’un batı bölgesi bölge mahkemesindeki duruşma sırasında ABD savcısı şunları söyledi:

Zhao’nun ABD yasalarını kasıtlı olarak ihlal etmesinin boyutu ve bunun sonuçları göz önüne alındığında, kuralların üstünde 36 ay hapis cezası verilmesi gerekiyor.

Binance, 53. Launchpool ile Bu Altcoin’i Tanıttı: İşte Listeleme Tarihi!

ABD savcıları ayrıca CZ’yi ABD yasalarıyla kasıtlı olarak oynamakla suçladı. ABD savcılarına göre Zhao ve Binance, Binance’in genişleme stratejisinin parçası olarak kasıtlı olarak ABD kullanıcılarını hedef aldı. Bu yaklaşımın Binance’i ABD yasalarına tabi tuttuğunun farkında olmalarına rağmen, harekete geçmediler. İddialara göre, şirketi bilerek uzun bir süre bu yasaları ihlal ederek işlettiler.

Binance hakkında kritik iddialar

Zhao, ABD düzenlemelerini göz ardı etmenin Binance’in büyümesi ve kârlılığı açısından çok önemli olduğunu kabul etti. Savcılar, dosyada ABD yasalarına bağlı kalmanın, ağ etkisinden elde edilen gelirler de dahil olmak üzere son iki yılda Binance’in büyüklüğünü ve gelirini sınırlayacağını söyleyerek övündüğünü belirtti. ABD savcılarına göre Zhao’nun ABD yasalarını kasıtlı olarak ihlal etmesi hata, dikkatsizlik değil idi. Bunun yerine, kullanıcıları cezbetmeyi, şirketini genişletmeyi ve kendisini zenginleştirmeyi amaçlayan hesaplı bir iş tercihiydi.

Bitcoin Yükselirken Altcoin’lerde Short Squeeze Uyarısı!

ABD’li yetkililere göre savcılar, Binance’in Hamas, El Kaide ve IŞİD gibi terörist gruplarla ilgili 100.000’den fazla şüpheli işlemi raporlamadığını iddia etti. Ek olarak, Binance platformunun çocuklara yönelik cinsel istismar materyallerinin satışını kolaylaştırdığı öne sürülmekte. Ayrıca fidye yazılımı gelirlerinin önemli bir kısmını aldığı iddia edilmekte. Anlaşmanın bir parçası olarak, CZ olarak da bilinen Zhao, 50 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Ayrıca, 2017 yılında kurduğu Binance ile ilişkisini kesmeyi kabul etti. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere Binance, 1,81 milyar dolar para cezası aldı. Ayrıca 2,51 milyar dolar tazminat da dahil olmak üzere büyük cezalarla karşı karşıya kaldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın. 

Binance Kurucusu CZ’ye Darbe: Hapis Cezasında Artış Talebi