Forbes Açıkladı: En İyi 10 Yapay Zeka Coini Bunlar!

Forbes En İyi 10 Yapay Zeka Coini
Forbes En İyi 10 Yapay Zeka Coini
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası Şubat ayında konsolidasyon aşamasına girmesine rağmen, bazı kripto sektörleri çift haneli kazanç elde ediyor. Bu yazıda, Forbes’un listesinden en iyi 10 yapay zeka coini için tahminlere göz atalım.

AI nedir? Blockchain teknolojisi için neden önemli

Yapay zeka (AI), makinelerin verilere dayalı kararlar almasını sağlayan ve giderek insan zekasını taklit eden bir bilgisayar bilimi alanıdır. Son zamanlardaki popüler örnekler arasında, bir programın dijital sanat parçaları oluşturmak için doğal dilde yazılmış kullanıcı istemlerini yorumladığı yapay zeka tarafından oluşturulan çizimler ve kullanıcı tarafından gönderilen bir özete göre ‘yazabilen’ bir uygulama olan ChatGPT sayılabilir.

Her iki durumda da çıktılar, gerçek bir kişinin yaratabileceğine, insan yaratımıyla karıştırılabilecek kadar yakındır ve bu uygulamalar giderek daha karmaşık hale gelmektedir. AI için kullanım durumları etkin bir şekilde sınırsızdır ve teknoloji, kripto para birimi alanına girmenin yolunu bulmuştur.

Herkes Onları Konuşuyor: BARD ve ChatGPT Nedir?

Yapay zeka coini nedir?

AI kripto para birimleri, The Graph ve SingularityNET gibi AI platformlarına güç veren tokenlerdir. Kullanıcılar, platformları ve entegre yapay zekanın faydalarını kullanmak için token harcarlar.

Kriptokoin.com olarak Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in yapay zeka (AI) teknolojisinden bahsettiğini aktarmıştık. Bu açıklamalardan ve Microsoft’un OpenAI şirketine 10 milyar dolarlık yatırımının ortaya çıkmasının ardından yapay zeka coini belirgin bir ivme kazandı. Yazının devamında, Forbes’un litesinden yapay zekanın sektörde nasıl kullanıldığını görmek için piyasa değerlerine göre en büyük 10 yapay zeka kripto projesine baktık.

İşte Forbest listesinden en iyi 10 yapay zeka coini

Numeraire (NMR)

Numerai, küresel olarak borsalara yatırım yapmak için yapay zeka ve makine öğrenimini kullanan bir hedge fonu gibi davranan bir yapay zeka Blockchain ağıdır. Numeraire (NMR), Numerai’nin yerel para birimidir ve ağ içinde ödemeleri kolaylaştırır. Şu anda Şubat ayındaki rallisini son 24 saate göre %5’in üzerinde kazançla 24.07 dolarda sürdürüyor.

Yapay zeka coini

Ocean Protocol (OCEAN)

Ocean Protocol, işletmelerin ve bireylerin veri ve veri tabanlı hizmetleri değiş tokuş etmesine ve bunlardan para kazanmasına olanak tanıyan, Ethereum bir platformdur. Bu, veri sahipleri tarafından veriden feragat edilmeden verilerin araştırmacılara ve yeni girişimlere sunulmasını içerebilir.

Cortex (CTXC)

Cortex, kullanıcıların yapay zeka modellerini yüklemesine ve yürütmesine izin veren Blockchain platformudur. Buradaki fikir, AI’nın akıllı sözleşmelere ve merkezi olmayan uygulamalara (dApp’ler) dahil edilebilmesidir.

Makine öğrenimi odaklı yapay zeka coini: Fetch (FET)

Fetch.ai, Blockchain tabanlı bir yapay zeka ve makine öğrenimi platformudur. Fetch.ai, tamamen veri işleme ve ticaret gibi iş görevlerini otomatikleştirmekle ilgilidir. Yerel kripto para birimi FET, ağdaki işlemler için ödeme yapmak için kullanılır. FET gün boyunca %24,57 artışla 0,5438 dolara ulaştı ve yeni alıcılar bulmaya devam ediyor.

iExec RLC (RLC)

iExec, kullanıcıların bilgi işlem güçlerinden para kazanmalarına ve isteğe bağlı cloud bilgi işlem kaynaklarına erişmelerine olanak tanıyan bir yapay zeka Blockchain platformudur. RLC, iExec’in yerel kripto para birimidir ve platformdaki hizmetleri kullanmak için ödeme yapmak için kullanılır. RLC şu anda son 24 saatte göre %12 arışla 2.24 dolardan işlem görüyor.

Covalent

Covalent, Ethereum, Polygon ve Avalanche dahil olmak üzere çeşitli ağlardan verileri toplayan bir ağdır. Geliştiriciler daha sonra finans ve perakende gibi sektörlerdeki sorunları çözen uygulamalar geliştirmek için bu çok zincirli verilerden yararlanabilir.

Phala Network (PHA)

Phala Network, gizliliğe daha fazla önem vermesine rağmen, cloud bilgi işlem için AI geliştirmelerine sahip başka bir Blockchain platformudur. Amazon AWS veya Google Cloud gibi yerleşik bulut bilgi işlem sağlayıcılarının dağıtılmış bir ikamesi olarak tanıtılır.

Graph (GRT)

Graph, Google’ın web sitelerinden verileri dizine eklemesine ve sorgulamasına benzer bir şekilde, Blockchain’den gelen verileri dizine eklemeye ve sorgulamaya yönelik bir protokoldür. Blockchain verilerini endekslemek zor olabilir, ancak Graph, verileri daha küçük ‘alt grafikler’ halinde düzenleyerek bunu değiştirmeyi amaçlar.

SingularityNET (AGIX)

SingularityNET, herkesin yapay zeka hizmetleri oluşturmasına, paylaşmasına ve bunlardan para kazanmasına izin veren Blockchain platformudur. Kullanıcıların, platformun yerel kripto para birimi olan AGIX’teki AI hizmetlerine göz atabilecekleri ve bunlar için ödeme yapabilecekleri dahili bir pazar yeri vardır. Kısa bir süre önce ekip, geleceğe yönelik Mindplex Magazine’in lansmanını ve COTI ile bir ortaklığı duyurdu; bu, tokenin mevcut 0,56 dolara doğru sürekli yükselişine katkıda bulundu. Bu ivmeyi şu anda da çift haneli sürdürüyor.

dKargo (DKA)

Son olarak dKargo, lojistik sektöründeki güven sorunlarını çözmek için AI kullanan bir Blockchain. Bunu, Blockchain teknolojisinin silinmez doğası sayesinde katılımcılara güvenilir veriler sağlayarak yapar. Yapay zeka coini yazım sırasında yatay işlem görüyor. Son haftalarda çift haneli değer kazandı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Forbes Açıkladı: En İyi 10 Yapay Zeka Coini Bunlar!